Події
17 жовтня 2017
Мати політв'язня Клиха заявила про погіршення здоров'я сина
Тамара Іванівна Клих щойно повернулася з побачення з сином.
news-image

Мати незаконно ув'язненого в Росії українця Станіслава Клиха змогла побачитися з ним у російській в'язниці. За її словами, Станіслав погано почувається, виснажений і дуже схуд. Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко в Facebook.

Інформує «Є!», з посиланням на tyzhden.ua.

"Тамара Іванівна Клих щойно повернулася з побачення з сином, Станіславом Клихом, якого незаконно утримують в російській тюрмі. Плаче, що син погано себе почуває, виснажений психічно і фізично, дуже схуд. Вона дякує всім, в тому числі політикам, неурядовим організаціям, громадським активістам, які переймаються долею Стаса і допомогли їй зібратися в далеку дорогу, купити квитки. Просить докласти всіх зусиль для якнайшвидшого звільнення Станіслава", - зазначила вона.

Геращенко підкреслила, що звільнення заручників і політв'язнів - це ключовий пріоритет, на якому наполягає українська влада.

"Це дійсно жахливо, що вже рік - жодного звільнення", - наголосила вона.

За словами Геращенко, президент Петро Порошенко закликав ПАРЄ вимагати від РФ звільнення заручників, це питання порушується на всіх міжнародних зустрічах.

"У Мінську ми пропонували різні варіанти і компроміси задля розблокування, на жаль, поки що немає відповіді. В своїх поправках до закону про реінтеграцію, які я сьогодні зареєструвала, також внесла пункт про незаконне утримання РФ заручників і політв'язнів як перелік злочинів Росії і буду просити профільний комітет це підтримати", - додала вона.
Читайте також: «Єдиний варіант отримати назад наших політв'язнів – це міжнародний тиск», - депутат Береза
Читайте також: Смолій розповів про знецінення гривні і сказав чи буде долар по 30