Війна
29 січня 2015
У бойовиків заявили про захоплення диверсантів з Росії, які обстрілювали Донецьк
Антон Геращенко заявляє, що ця інформація підтверджена українською розвідкою
news-image

Бойовики самопроголошеної "Донецької народної республіки" заявили про затримання диверсійно-розвідувальної групи, до якої входили троє громадян Росії, пише Є | Єдність.інфо.

Відповідне повідомлення розміщене в групі "Сводки Новороссии" російської соціальної мережі "ВКонтакте".

За даними ДНР, диверсанти з Росії вели обстріл Донецька.

"У Донецьку була затримана ДРГ противника. 3 людини з мінометом обстрілювали місто, пересувалися на машині. Всі троє, громадяни РФ - 2 з Краснодара, 1 з Краснодарського краю", - йдеться в повідомленні.

Народний депутат від "Народного Фронту" Антон Геращенко заявляє, що ця інформація підтверджена українською розвідкою.

"Ця інформація переперевірена нашою розвідкою і підтверджується. Так дійсно троє громадян Росії влаштували теракт в Донецьку. Тепер самій ДНР, потрібно з'ясувати хто і навіщо їх заслав до Донецька вбити 13 ні в чому не винних людей (йдеться про розріл зупинки та 17-го тролейбусу - ред.) і звалити це все на українську армію. Якщо звичайно слідчі і питочники ДНР встигнуть це з'ясувати до команди кураторів з Москви - відпустити затриманих, які скоріше за все є диверсантами ГРУ, кинутими для розпалювання ненависті проти України, ціною організації вбивства мирних жителів Донецька. Сподіваюся що хтось із слідчих ДНР, хто володіє підвищеним почуттям справедливості, встигне викласти відеозапис допиту цих трьох Грушників в інтернет", - пише Геращенко.