Суспільство
18 жовтня 2017
Не бачу підстав для зростання комуналки, - Гройсман
Жодних підстав для підвищення тарифів на місцях на тепло, на гарячу воду немає, це вже відповідальність місцевої влади не допустити перевитрат, не допустити марнотратства, яке може призвести до зростання тарифів.
news-image

Об'єктивних підстав для зростання тарифів на комунальні послуги в Україні немає, тому місцева влада має зробити усе, щоб не допустити подорожчання, пише «Є!» з посиланням на УП.

Про це на засіданні Кабміну заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

"Підкреслюю, що я не бачу жодних підстав для підвищення тарифів на місцях на тепло, на гарячу воду і так далі. Я вважаю, що це вже відповідальність місцевої влади не допустити перевитрат, не допустити марнотратства, яке може призвести до зростання тарифів", - сказав він.

Прем'єр очікує, що місцева влада поставиться до цього відповідально і буде "дуже стримано підходити до коригування тарифів".

За словами Гройсмана, місцеві бюджети за січень-серпень 2017 року зросли на 29 % або на 31,1 мільярда гривень.

"Тепер треба підвищувати ефективність їх використання", - сказав прем'єр.

Він також додав, що наразі понад 6,5 мільйона родин перепризначили субсидію.

"Уже 6 мільйонів 530 тисяч українських родин отримали субсидії на оплату житлово-комунальних послуг в наступному опалювальному сезоні. Це адресна допомога тим, хто її потребує. Усі інші, хто має кошти, мають повноцінно сплачувати за всі послуги", - сказав Гройсман.

Крім того, за його словами, розпочато процес монетизації субсидій.

"Ми розпочали процес монетизації субсидій щодо економії. І найближчим часом ми проведемо відповідні виплати для тих, хто зекономив відповідні енергоресурси", - підсумував прем’єр.

Читайте також:Гройсман запевняє, що коштів на субсидії вистачить для всіх, хто має на них право