Світ
19 жовтня 2017
Іспанія в суботу розпочне процедуру призупинення автономії Каталонії
Іспанський уряд не приймає відповідь каталонського лідера на свою вимогу прояснити, проголосила Каталонія незалежність 10 жовтня чи ні.
news-image

Уряд Іспанії в суботу збереться на спеціальне засідання, на якому розпочне активацію 155 Конституції, що передбачає призупинення автономії Каталонії.

Про це ідеться у заяві уряду, надісланій іспанським ЗМІ, повідомляє «Є!» з посиланням на Європейську Правду.

Повідомляється, що іспанський уряд не приймає відповідь каталонського лідера на свою вимогу прояснити, проголосила Каталонія незалежність 10 жовтня чи ні.

В суботу буде скликано спеціальне засідання ради міністрів, на якому буде схвалено рішення про продовження процедури застосування статті 155 Конституції Іспанії для відновлення конституційного порядку.

Очікується, що кабінет міністрів затвердить заходи, спрямовані на введення зовнішнього управління регіоном. Потім їх повинен схвалити Сенат. Прогнозують, що він може проголосувати за імплементацію цих заходів до кінця наступного тижня.

Нагадаємо, у четвер глава каталонського уряду Карлес Пучдемон відповів на ультиматум Мадрида листом, у якому пригрозив голосуванням у парламенті за незалежність, якщо Мадрид не погодиться на діалог.

1 жовтня в Каталонії пройшов заборонений Іспанією референдум про незалежність автономії. За інформацією каталонської влади, понад 90% виборців висловилися за незалежність від Іспанії. 

10 жовтня глава уряду Каталонії підписав декларацію незалежності, але призупинив її дію, закликавши Мадрид до діалогу.