Політика
19 жовтня 2017
Вся фракція ВО «Батьківщина» може написати заяви про зняття недоторканності - Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко безпосередньо у кулуарах парламенту написала заяву про зняття з себе депутатськоі недоторканності.
news-image

Низкою народних депутатів був внесений законопроект про зняття депутатської недоторканності, який набере чинності відразу після його прийняття та публікації, але президент Петро Порошенко вніс свій законопроект, у якому він хоче скасувати недоторканність з 2020 року. Про це сказала журналістам у кулуарах парламенту лідерка ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко, передає кореспондент «Є!»

"Кому потрібен такий законопроект, кому потрібна така маніпуляція? Президент сказав: "Це моя мрія - зняти з депутатів недоторканість". Проте подає закон, де знімається недоторканність з 2020 року, а не негайно. Тому з боку президента це, як завжди, обман", - наголосила лідерка "Батьківщини".


Після цього на прохання журналістів Юлія Тимошенко безпосередньо у кулуарах власноруч написала заяву про зняття з себе депутатської недоторканності на ім'я спікера парламенту Андрія Парубія.
Вона зауважила, що написати заяви про зняття депутатської недоторканності може вся фракція "Батьківщини", але на сьогодні такі заяви мають символічне значення, а не юридичне.

"Треба скасовувати це (депутатську недоторканність - ред.) у Конституції, і відповідний законопроект буде сьогодні ставитись на голосування", - сказала Юлія Тимошенко, запевнивши, що обов'язково голосуватиме за зняття недоторканності.
Читайте також: Нардеп Семенуха вважає, що депутатська недоторканність все одно не буде скасована