Притула розповів, як Дорн пускає на АТО гроші, зароблені у Росії
Коли стало відомо, що співак Іван Дорн продовжує виступати у Росії, на нього полилася нещадна критика та звинувачення у псевдо-патріотизмі.
news-image

Однак виявляється, що добру частину зароблених у сусідній державі грошей Ваня передає на допомогу бійцям АТО.

Про це у своєму Facebook написав шоумен Сергій Притула, який і сам активно допомагає АТО, повідомляє  Є! Єдність.інфо.  

"Є такий український виконавець, як Іван Дорн. Сьогодні, на його прикладі, я спробую пояснити одну дуже важливу штуку. Я вже неодноразово і в себе на Facebook і в коментарях інших юзерів/блогерів вступав у словесній баталії, суть яких зводилась до одного: "Не чешіть усіх під одну гребінку"!!!" - почав Притула. 

"Тепер детальніше. Є ціла плеяда українських співаків та акторів, які багато працюють у РФ. Ну, так склалося. Не суть. За останній рік суспільство дуже поляризувалося і перестало сприймати артистів виключно крізь призму їх творчості. На передній план вийшли інші аспекти. Наприклад, наявність чи відсутність патріотизму", - продовжив шоумен. 

Читайте також: Сергій Притула чекає вибачення від радника Президента Юрія Бірюкова

"При чому до цього питання люди, в основній своїй масі, ставляться доволі поверхнево: відмовився від гастролей по Росії – патріот! Не відмовився – запроданець! При чому найголосніше про те, що в Росію з концертами не поїдуть кричали ті, хто туди, в принципі, рідко катався", - обурився Сергій.

Притула повідомив, що за гроші Дорна він восени купив джип, оптику та шоломи для хлопців в АТО.  

Гроші були великі і, що важливо, у валюті. Робилося все "ціхо-ша", бо розклад, коли людина заробляє "там", а допомагає "тут" усіх задовольняв. Усіх, крім "ура-патріотів"! Які дружніми рядами почали гнобити Івана в соцмережах, мовляв, не патріот… Той вже і так натякав (кліп) і сяк (Юрмала), не доходить, - заявив Притула.

Зі слів Притули, Дорн таємно допомагає бійцям АТО валютою.

"Чого ж хоче шановне товариство? Щоб артист вийшов на сцену і кричав: "Путін - х…ло!"? Ну? І кому легше стане? Артист позбудеться гастролей. АТО позбудеться спонсора. Хто "закриє" фінансову діру, яка утвориться на його місці? Той, хто сів на дивані перед монітором і ллє відрами критику? Навряд чи…" - зауважив він.

Притула розповів, що буквально днями Дорн привіз йому ще 10 тисяч євро.

За 3500 я вчора купив прилад нічного бачення. На наступному тижні візьму ще 2. Кожен такий прилад дозволяє зберегти десятки життів. Кожного разу, купуючи щось за його кошти, я перепитував, чи можна згадати про це у пості на ФБ. Казав, що не треба. Позавчора перший раз сказав: "Як хочеш". Видно, добре допекли, - наголосив Сергій.

"Проте, є персони, в яких "стріли" запускають геть несправедливо. Вони терплять і продовжують забезпечувати наших бійців. На десятки тисяч доларів. Інкогніто. Через близьких посередників. Вихід з ситуації один: дати спокій всім і займатись більш нагальними справами. Час сам все розставить по своїх місцях. Спаливши" Івана, я зараз намагаюсь вберегти ще, як мінімум, 3-х своїх знайомих, які регулярно, повертаючись із заробітків з РФ, привозять мені гроші на підтримку хлопців у АТО. Я не буду називати їх імена, чи, боронь Боже, складати списки "правильних" і "неправильних" українських артистів. Тих, хто "вляпався" поповній, ви і самі знаєте", - зазначив Притула.

Нагадаємо, патріотизмом Дорна захоплювалися після того, як він в Юрмалі вийшов на сцену з тризубом на грудях. Але коли стало відомо про його виступ у Москві у новорічну ніч, думка про співака різко змінилася.

Читайте також: Ваня Дорн вирішив підзаробити у Москві в новорічну ніч