Події
20 жовтня 2017
Інша швидкість та маневр: екперти розповіли як можна було уникнути ДТП у Харкові
Саме швидкість, за словами фахівця, зумовила велику кількість жертв аварії в Харкові.
news-image

Від початку року на дорогах України, за даними МВС, загинули 2317 людей, а постраждали понад 25 тисяч. Експерти дорожнього руху проаналізували резонансну ДТП у Харкові, аби назвати її причини та дати поради водіям, як не втрапити в халепу, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Першу з них видно неозброєним оком. 

«У нас не працює поліція. Можна подивитися – на кожному кроці порушення є», - каже експерт із безпеки дорожнього руху Олександр Крижанівський.

Після розформування ДАІ в 2014 році новим копам заборонили зупиняти водіїв для перевірки документів без причини, а також полювати з радарами із засідок. Тоді ж у відомстві обіцяли, що от-от має запрацювати автоматична система порушень дорожнього руху, однак її немає досі. 

На аварійність впливає і дозволена швидкість: у європейських містах вона складає 50 км/год, а подекуди навіть і 30 км/год. В Україні ж номінально діє 60 км/год, але по факту можна їздити до 79 км/год без штрафів. Саме швидкість, за словами фахівця, зумовила велику кількість жертв аварії в Харкові. 

«Наїзд на пішохода при швидкості 50 кілометрів на годину дорівнює падінню з третього поверху. На 90 кілометрах на годину – це 11-й поверх», - каже він.

Власник автошколи та професійний автогонець Валерій Шевельов після перегляду відео моменту ДТП у Харкові припускає, що в цій ситуації теоретично можна було б уникнути зіткнення, якби водії грамотно діяли при появі раптової перешкоди. Адже гальмувати – хоч і передбачений правилами, проте не єдиний вихід у критичній ситуації. Тому експерт радить водіям відпрацювати на порожній дорозі чи спеціальному майданчику потрібний маневр, правильно тримати руки на кермі та навчитися керувати машиною в заносі. Але базова порада – все ж не намагатися проскакувати перехрестя на жовтий сигнал світлофора, а тим більше на червоне світло. На жаль, такі спроби для українських водіїв – цілком звичайна справа. 

 

Читайте також: Смертельне ДТП у Харкові: водій Volkswagen на допиті стверджував, що їхав на зелений (відео)
Читайте також: Вияволося, що «Lexus» перед ДТП брав участь у «вуличних гонках» по місту (відео)