Український фільм вперше побореться за «Бронзового коня» (відео)
«Стрімголов» разом з 17-ма картинами з різних країн світу побореться за головний приз Стокгольмського міжнародного кінофестивалю.
news-image

Український фільм Марини Степанської «Стрімголов» відібраний для участі в головному конкурсі Стокгольмського міжнародного кінофестивалю, інформує «Є!» з посиланням на ZIK.

«Стрімголов» разом з 17-ю картинами з різних країн світу побореться за головний приз Стокгольмського міжнародного кінофестивалю – «Бронзовий кінь», – повідомляє прес-служба Держкіно в Facebook.

Перший показ пройде 12 листопада. Всього їх буде чотири.

Також «Стрімголов» візьме участь в програмі Camerimage International Film Festival, яка зосереджена на операторській роботі.

Міжнародний кінофестиваль в Стокгольмі проходить щорічно з 1990 року. Головний приз – «Бронзова кінь». Раніше лауреатами фестивалю визнавалися фільми Квентіна Тарантіно, Гаспара Ное та інших режисерів.

«Стрімголов» – повнометражний дебют Марини Степанської. Психологічна драма брала участь у відборі на висунення фільму від України на кінопремію «Оскар» в категорії «Кращий фільм іноземною мовою».

Читайте також:Поширена звичка забирає в людини майже п'ять років життя