Суспільство
20 жовтня 2017
Іспанські вчені винайшли революційний спосіб схуднення без дієт та спорту
Науковці Національного центру досліджень серцево-судинних хвороб в Іспанії провели наукову роботу, спрямовану на пошуки ефективного засобу для схуднення.
news-image

Науковці Національного центру досліджень серцево-судинних хвороб в Іспанії провели наукову роботу, спрямовану на пошуки ефективного засобу для схуднення. В результаті численних експериментів було виявлено білок, здатний швидко розщеплювати жири.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на ZIK

Як з’ясували іспанські фахівці, жировий прошарок має величезну кількість протеїнкінази МКК6, що не дозволяє надлишковому жиру перейти з білого в бурий. Останній, своєю чергою, спалюється під впливом температури організму людини.

Вчені провели дослідження процесу набору жиру у мишей. Як виявилося, гризуни практично не мають протеїнкінази МКК6, через що поняття ожиріння з ними не пов’язано. Тож для успішної боротьби із зайвими жировими відкладеннями фахівці рекомендують застосовувати інгібітори МКК6.

Всесвітня організація охорони здоров’я вже надала ожирінню статус глобальної епідемії, що торкнулася понад 2,2 мільярда людей всіх вікових категорій в світі. Тому вчені в останні роки активно проводять дослідження препаратів, призначених для швидкої і максимально ефективної боротьби із зайвими кілограмами. 

Читайте також:На Донеччині дев'ятеро дітей отруїлися невідомою речовиною