Суспільство
20 жовтня 2017
Суд над Зайцевою: слідчий анонсував низку експертиз щодо водія Volkswagen Touareg
Адвокат Юлія Козир вказала на порушення з боку другого учасника ДТП .
news-image

Оцінка діям другого учасника смертельної ДТП у Харкові, водія Volkswagen Touareg, буде надана після слідчого експерименту і ряду експертиз. Про це під час засідання Київського районного суду Харкова заявив слідчий, інформує «Є!», з посиланням на УНН.

"Я вважаю, що зібраними доказами органами досудового розслідування встановлений та підтверджений факт, що автомобіль під керуванням підозрюваної перетинав перехрестя на забороняючий знак світлофора та з перевищенням швидкості", - сказав прокурор.

Він додав, що для визначення провини водія Volkswagen Touareg необхідно провести низку судових експертиз.

При цьому слідчий зазначив, що під час огляду місця події було встановлено, що водієві Lexus нічого не закривало огляд світлофора і на перехресті, з боку його руху, була стоп-лінія.

"Я відповідаю на репліку захисника, про те, чому тільки одного водія ми притягуємо до відповідальності, хочу сказати, що для визначення його винуватості чи невинуватості… треба проводити слідчі дії, такі як слідчий експеримент і експертизи, після чого буде надана оцінка його діям", - сказав слідчий.

При цьому адвокат Юлія Козир вказала на порушення з боку другого учасника ДТП – водія Volkswagen Touareg.

"Автомобіль Volkswagen Touareg перед початком руху на перехресті вулиць Сумська та провулку Мечникова знаходився за стоп-лінією і в не належному місці. Добре видно навіть не спеціалісту те, що Volkswagen Touareg починав рух на жовтий забороняючий сигнал світлофора. З цього приводу питання – чому на лаві підозрюваного знаходиться Зайцева Олена?" – заявила Козир.
Читайте також: ДТП у Харкові: постраждала у лікарні розповіла про пережите
Читайте також: З'явилося ще одне відео моменту ДТП у Харкові: двоє людей дивом врятувалися (відео 18+)