Суспільство
23 жовтня 2017
В Україні оголосили конкурс на проект музею Революції Гідності
Конкурс проведуть анонімно та у два тури. Однак буде відкрита попередня кваліфікація.
news-image

Майбутній музей Революції Гідності має стати майданчиком, де можна буде переосмислити важкі історичні події. Але він не має заморозити складну травматичну історію України, інформує «Є!» з посиланням на ZIK.

Про це повідомляє прес-служба Українського інституту національної пам’яті.

«Меморіал повинен бути спрямований не на заморожування складної травматичної історії, а на створення майданчика для переосмислення важких історичних подій, краще розуміння теперішнього та консолідованого творення майбутнього», – повідомив під час прес-конференції Генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло.

Конкурс проведуть анонімно та у два тури. Однак буде відкрита попередня кваліфікація.

Обиратимуть у двох номінаціях – «Конкурс на меморіал» та «Конкурс під музей».

«Наприкінці першого туру конкурсу після публічного обговорення проектів журі визначить переможця першого і публічно оголосить підсумки цієї номінації. Потім проект меморіалу інтегрують у всіх конкурсних пропозиціях другого туру «Конкурсу під музей», – йдеться у повідомленні.

Офіційні результати представлять 20 лютого та у травні 2018 року.

Додамо, музей Революції Гідності виконуватиме музейну та культурно-просвітницьку функції, розробити суспільний простір як складову меморіально-музейного комплексу. 

Читайте також:Із фондів Львівської галереї мистецтв зник 621 експонат