Резонанс
29 січня 2015
Савченко етапують в тюремну лікарню і "шиють" нову справу
Викрадену і полоненну українську льотчицю Надію Савченко, яка голодує вже більш як сорок днів, етапують до тюремної лікарні СІЗО «Матроська тиша».
news-image

Надію Савченко етапують до тюремної лікарні СІЗО «Матроська тиша». Про це повідомив російський адвокат Микола Полозов у Twitter, пише Є | Єдність.інфо із посиланням на УНІАН.

Також Полозов написав, що «ФСБ 15.01 порушила справу проти Надії Савченко за фактом незаконного перетину кордону. Про що їй сьогодні оголосили».

Як повідомлялося, Савченко була викрадена бойовиками в Донбасі влітку 2014 року, а потім її перевезли до Росії, де звинуватили в причетності до загибелі російських журналістів.

27 жовтня 2014 року Басманний суд Москви продовжив стору утримання Савченко під вартою до 13 лютого 2015 року. 22 грудня Московський міський суд відхилив апеляційну скаргу захисту Савченко і залишив її під вартою. Льотчицю утримують у московському СІЗО №6.

Читайте також: Росія не збирається звільняти Савченко і регламент ПАРЄ їй не указ

26 жовтня на позачергових парламентських виборах Савченко була обрана народним депутатом за списком партії «Батьківщина». Верховна Рада закликала міжнародні організації і міжпарламентські асамблеї сприяти звільненню Савченко і делегувала її до ПАРЄ.

15 грудня Савченко оголосила голодовку.