«Київводоканал» за мільйон купив у мешканця ОРДЛО сіль по 85 гривень за кіло
У магазині сіль можна придбати по 4-5 грн/кг, тобто у 20 разів дешевше від закупівельної ціни водоканалу.
news-image

ПрАТ  «Акціонерна компанія «Київводоканал» 10 жовтня уклало угоду з ТОВ «Укрхімстандарт» на постачання хлориду натрію на 995 тисяч. Про це повідомляється в системі «Прозорро», передає «Є!» із посиланням на Наші гроші.

Замовлено 11,7 тонн хімічної речовини по 85 грн за кілограм. Хлорид натрію (NaCl) – це натрієва сіль соляної кислоти. У побуті відомий як поварена сіль. У магазині її можна придбати по 4-5 грн/кг, тобто у 20 разів дешевше від закупівельної ціни водоканалу.

В оприлюдненому звіті про угоду «Київводоканал» не дав жодних докладних даних про придбаний хлорид натрію.  У квітні водоканал купував сіль таблетовану «Екстра» по 4,14 грн за кілограм у ТОВ «Укрпродукт» з Бахмута Донецької області. Тоді вона була визначена у тендерній документації як чистий хлорид натрію.

Нинішня закупівля була проведена без відкритих торгів. ТОВ «Укрхімстандарт» зареєстровано у 2015 році на мешканця окупованої терористами ОРДЛО Макіївки Олексія Золотарьова.

Фірма була зареєстрована вже після окупації Донбасу у Києві по вул. Інститутська, 24/7 офіс 15, де також прописані ще десятки компаній.

Видання "Наші гроші" також зазначають, що «Київводоканал» днями намагається провести закупівлю обладнання для очищення води за 19,00 млн грн. по завищеним майже вдвічі цінам. 

Читайте також: Саакашвілі каже, що після «прориву» не спілкувався з Порошенком