Події
24 жовтня 2017
Сергій Князєв: Поліція розблокувала роботу Святошинського суду, затримавши 30 осіб (відео)
Розпочато два кримінальні провадження.
news-image

Поліція розблокувала роботу Святошинського суду, затримавши 30 осіб. Затриманих доставили до відділень столичної поліції. Про це сьогодні, 24 жовтня, повідомив Голова Національної поліції України Сергій Князєв, передає «Є!» із посиланням на прес-службу Нацполіції.

За його словами, вночі група людей, які забарикадувались у приміщенні Святошинського суду, вчинили опір представникам поліції. Ці громадяни намагалися розпилити сльозогінний газ та кидали димові шашки. Працівники поліції роз’яснили правопорушникам можливі наслідки таких протиправних дій, однак блокування роботи суду продовжувалося.

Сьогодні, 24 жовтня, близько 10 години поліція розблокувала приміщення суду.

«Наразі затримано близько 30 осіб. Їх доставляють у відділки поліції. Слідчим відділом Головного управління Нацполіції в місті Києві порушено два кримінальні провадження», – зазначив Сергій Князєв.

Він також додав, що найбільш активні учасники правопорушення будуть затримані в порядку статті 208 КПК України.

На даний час розпочато два кримінальні провадження: за ст. 194 (Умисне пошкодження або знищення майна) та ч. 3 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

«Наразі проводяться слідчі дії у Святошинському суді. Ми доволі швидко розблокуємо роботу суду, щоб він працював у звичайному режимі», – зауважив Сергій Князєв.

Нагадаємо, вночі активісти відмовилися залишити зал засідань, у якому обирали міру запобіжного заходу командиру батальону ОУН Миколі Коханівському.