Авторизація

Події
24 жовтня 2017
На сайт Мінінфраструктури здійснили кібератаку, – ЗМІ
Зазначається, що атака почалася близько 13.00, на даний момент не працює сайт відомства. Інші подробиці атаки наразі з'ясовуються.
news-image
Зазначається, що атака почалася близько 13.00, на даний момент сайт відомства не працює.

У вівторок, 24 жовтня, на сайт Міністерства інфраструктури була вчинена кібератака. Про це повідомляє 112 Україна, з посиланням на джерело, пише «Є!».

Зазначається, що атака почалася близько 13.00, на даний момент не працює сайт відомства. Інші подробиці атаки наразі з'ясовуються.

Як повідомлялося, 12 жовтня Служба безпеки України попередила про підготовку нової хвилі масштабної кібератаки на державні структури та приватні компанії.

Нагадаємо, 27 червня в Україні сталася масштабна хакерська атака, внаслідок якої невідомим вірусом уражено українські банки, державні та комерційні підприємства.

Тоді були виведені з ладу, зокрема, комп'ютери Кабінету Міністрів України, Ощадбанку, банку Південний, ОТП, КредоБанк, Укрзалізниці, Аеропорту "Бориспіль", мережі магазинів "Епіцентр", Нової пошти, ДТЕКу, Укренерго, мережі заправок ТНК, Київводоканалу, "Укрпошти", клініки "Борис", мережі магазинів "Ашан".

За даними СБУ, переважна більшість інфікувань операційних систем відбувалася через відкриття шкідливих додатків (документів Word, PDF-файлів), які були надіслані на електронні адреси багатьох комерційних та державних структур. Кіберполіція та Служба безпеки надали рекомендації щодо захисту від вірусу. Крім того, у низці країн Європи та Азії, а також у Росії теж заявили про втручання хакерів. 

28 червня у США розпочали розслідування масштабної атаки вірусу-здирника Petya.  29 червня Компанія Microsoft підтвердила інформацію про те, що масові кібератаки проти України спричинила програма для звітності та документообігу M.E.doc. 

5 липня  у МВС заявили про зупинку другого етапу кібератаки Petya.А.

Читайте також:Насувається кібершторм, який може відключити інтернет