Україна
24 жовтня 2017
Wizz Air може перенести польоти в «Бориспіль»
Авіакомпанія експлуатує авіалайнери А320 і А321.
news-image

Голова ради директорів аеропорту "Київ" (Жуляни) Денис Костржевський повідомив про можливий відхід лоукостера Wizz Air в інший київський аеропорт - "Бориспіль".,
Про це повідомляє ЦТС, інформує «Є!», з посиланням на Цензор.Нет.

"Коли компанія Wizz Air забирала ноги з" Борисполя "в 2011 році, вони готові були що завгодно зробити, аби літати не з" Борисполя ". У нас не було терміналів, натомість стояв армійський намет, де ми обслуговували пасажирів. Ми там видавали багаж, реєстрували на рейс і Wizz Air був готовий на це. Потім ми побудували термінал, перони, купу наземної техніки купили, інвестували близько $ 60 млн. Минуло 6 років, і Wizz Air зараз веде з нами переговори про те, що вони йдуть в "Бориспіль", - сказав Костржевський.

При цьому він не пояснив причину можливого повернення лоукостера в "Бориспіль".

Зараз бюджетник базує в Жулянах два літаки Аirbus A320 і з квітня 2018 роки планує збільшити базується в українській столиці флот до трьох одиниць.

Авіакомпанія експлуатує авіалайнери А320 і А321. Останні не можуть здійснювати рейси з повним комерційним завантаженням в Жуляни через обмеження смуги аеропорту.

Крім цього, в червні 2017 року Мінінфраструктури знизило базовий збір на обслуговування в аеропорту "Бориспіль" на 23,5% - з $ 17 до $ 13 і дозволило аеропорту застосовувати знижки до 80% при виставленні рахунків авіакомпаніям на оплату зборів на регулярні рейси як за новими, так і за існуючими напрямками.

В результаті Wizz Air в разі повернення в "Бориспіль" може отримати менший рівень зборів у порівнянні з Жулянами за умови застосування максимальних знижкових коефіцієнтів. На додаток до цього злітно-посадочні смуги "Борисполя" можуть приймати більш місткі літаки Аirbus A321, які Wizz Air в майбутньому міг би задіяти на рейсах з Києва з високим рівнем завантаження.

Читайте також: Wizz Air запускає з Києва нові рейси в Польщу, Данію та Німеччину
Читайте також: ДМСУ відмовила Саакашвілі у статусі біженця