Київ
25 жовтня 2017
В Україні з початку року понад 1200 людей загинули в пожежах
Основними причинами виникнення загорянь є власна недбалість громадян та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки в побуті.
news-image

В Україні з початку року 1 тисяча 218 осіб загинули в побутових пожежах, а ще 1 тисяча 186 чоловік постраждали від них. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДержНС), пише «Є!» з посиланням на 112.

За інформацією пожежників, основними причинами виникнення загорянь і, як наслідок, загибелі людей є власна недбалість громадян та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки в побуті, зокрема, паління в ліжку, перевантаження електромережі і побутових приладів, старі обігрівачі, несправне пічне опалення, а також недбалість дорослих по відношенню до власних дітей.

Статистика свідчить про те, що найчастіше жертвами вогняної стихії стають літні люди, а також багатодітні сім'ї, громадяни, які опинилися в складних життєвих умовах.

Описуючи оперативну обстановку, в ДержНС повідомляють, що за минулу добу сталося 77 пожеж у приміщеннях громадян, в яких загинули 4 людини. У той же час травми різного ступеня тяжкості отримали ще 7 осіб, а 5 вдалося врятувати.

Читайте також:На Одещині жінка підпалила ковдру на сусідові, який спав щоб той швидше прокинувся: потерпілий помер в лікарні (фото)