Світ
25 жовтня 2017
У Білорусі виявили майже 6 тисяч російських військовослужбовців
Командування Білорусі підтвердило, що на території їхньої країни знаходяться кілька тисяч російських військових.
news-image

Військове командування Білорусі підтвердило, що на території їхньої країни знаходяться кілька тисяч російських військових. Про це повідомив начальник управління верифікації Генерального штабу ЗС України Андрій Гудзь, з посиланням на дані, які білоруська сторона озвучила у Відні, передає «Є!» з посиланням на Експрес.

"Російські війська на території Білорусі є. У Відні заступник начальника Генштабу, начальник головного оперативного управління Республіки Білорусь генерал-майор Муравійка озвучив, що створена постійно діюче угруповання, спільне білорусько-російське, чисельністю 12 тисяч чоловік. З них 5 тисяч 800 - представники Російської Федерації ", - повідомив Гудзь.

 Присутність російських військ в Білорусі після навчань "Захід-2017" відзначили також іноземні інспектори.

"Під час інспекцій, які проводяться на території Білорусі, іноземні інспектори підтвердили, що російські війська є на території Білорусі", - розповів Гудзь.

Раніше Головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко повідомив, що Росія вивела з Білорусі після закінчення навчань Захід-2017 тільки частину своїх підрозділів. У свою чергу офіційний представник Міноборони РФ спростував інформацію про неповне виведення російських військ з Білорусі.

Читайте також:Українська армія отримає 62 танки, - Порошенко