Авторизація

Світ
25 жовтня 2017
Росія навмисно заважає встановленню виконавців хіматак у Сирії, – Держдеп США
Росія укотре заблокувала в Раді Безпеки ООН резолюцію по Сирії задля перешкоджанню міжнародному розслідуванню, яке має знайти відповідальних за хімічні атаки проти мирних громадян.
news-image
У Вашингтоні стурбовані, що Рада Безпеки ООН за безпосередньої участі Росії проголосувала проти резолюцію по Сирії, повідомляє «Є!» з посиланням на Тиждень.

Представник зовнішньополітичного відомства США Хезер Науерт 24 жовтня на брифінгу у Вашингтоні заявила, що Росія укотре заблокувала в Раді Безпеки ООН резолюцію по Сирії задля перешкоджанню міжнародному розслідуванню, яке має знайти відповідальних за  хімічні атаки проти мирних громадян.

"Рада Безпеки ООН за безпосередньої участі Росії проголосувала "проти" поновлення цього мандату, що, безумовно, викликає у нас стурбованість. Ми вважаємо, що важливо встановити, хто несе відповідальність за ці хімічні напади, які позбавили життя такої великої кількості невинних людей, у тому числі жінок та дітей у Сирії", - сказала Науерт.

Речниця  Державного департаменту США нагадала, що кілька місяців тому Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) підтвердила факти застосування хімічної зброї в Сирії.

"Наступний крок у цьому напрямі має зробити Спільний механізм з розслідування, який повинен встановити, "хто несе відповідальність за це". Цей процес не завершений", - зауважила Науерт.

Вона зауважила, що мандат Спільного механізму розслідування завершиться в середині листопада.

Нагадаємо, 24 жовтня під час засідання Ради безпеки ООН Росія наклала вето на винесений США на голосування проект резолюції, який передбачає продовження мандата для розслідування випадків застосування хімічної зброї в Сирії.

Читайте також:Росія в ООН ветувала продовження мандата комісії з розслідування використання хімічної зброї в Сирії