Світ
26 жовтня 2017
Гілларі Клінтон святкує ювілей
Пані Клінтон виповнилося 70 років.
news-image

Сьогодні, 26 жовтня, святкує ювілей Гілларі Клінтон, одна з найвідоміших світових жінок-політиків, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

Народилась вона у 1947 році в Чикаго. У 1973 році закінчила юридичний факультет Єльського університету і отримала ступінь доктора права, там же в університеті познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком Біллом Клінтоном.

Працювала в Фонді захисту дітей і в апараті юридичного комітету Палати представників. Потім переїхала в штат Арканзас, де Білл Клінтон почав політичну кар'єру.

З 1975 року викладала на юридичному факультеті Університету Арканзасу, з 1976 працювала в юридичній фірмі Rose Law Firm.

У 1978 Білл Клінтон був обраний губернатором Арканзасу. Будучи першою леді штату, Клінтон активно брала участь у громадській діяльності.

Після перемоги Клінтона на президентських виборах в 1992 році Гілларі виконувала обов'язки першої леді США. У 1998 році під час скандалу щодо відносин Білла Клінтона з практиканткою Білого дому Монікою Левінські, який ледь не закінчився імпічментом президента, Гілларі підтримала чоловіка і не побажала розлучитися з ним.

У 2000 році вона стала сенатором.

У 2008 Гілларі вперше заговорила про свої президентські амбіції, однак тоді від демократичної партії на вибори пішов Барак Обама. Після своєї перемоги Обама запропонував Клінтон зайняти пост Державного секретаря США.

У 2016 році Гілларі Клінтон стала кандидатом на президентське крісло від демократів. Однак перегони вона програла.

Хілларі Клінтон - автор книги «Потрібно ціле село та інші уроки, які викладають нам діти», за аудіверсію якої вона отримала «Греммі». Разом з тим вона випустила ряд книг-мемуарів.

Читайте також: Трамп сподівається, що Гілларі Клінтон братиме участь у виборах у 2020 році