Події
26 жовтня 2017
Після випадку з Мосійчуком нові політичні еліти виїдуть з країни
Те, що відбулось із Мосійчуком, на думку експерта, дуже добре характеризує ситуації, які часто відбуваються по всій країні.
news-image

Очевидно, що після смертельного теракту в центрі столиці політичні еліти та бізнесмени почали боятись за життя. Тепер вони будуть виводи свою діяльність на міжнародний рівень та спільно з родинами виїжджати закордон.

Про це сказала політичний експерт Катерина Одарченко, пише «Є!» з посиланням на ZIK.

«Політична діяльність в Україні фінансується або великими фінансовими промисловими групами, або ж кримінальними об’єднаннями. Останні дуже потужні, зокрема, в регіонах. На вигляд вони нічим не відрізняються від звичайних бізнесменів, тому образ бандита є стереотипним. Проте такі люди здатні на різні прояви насилля в ім’я своєрідної справедливості», – коментує гостя.

Те, що відбулось із Мосійчуком, на думку експерта, дуже добре характеризує ситуації, які часто відбуваються по всій країні.

«В областях часто людей спочатку залякують, потім погрожують і переходять до конкретних методів, а саме – фізичних розправ. Це стосується не тільки політиків, а й бізнесу, який намагаються рейдерськи відібрати. Тому, вважаю, те, що трапилось із Мусійчуком є ситуацією індикативною і відображає загальну картину. Цю проблематику ми маємо дуже широко обговорювати», – додає експерт.

В наступному проекті бюджету чітко написано, що з податків ми будемо ще більше фінансувати прокуратуру, СБУ та й всі структури силові органи, зауважила Одарченко. І тому як суспільство маємо вимагати інформації та захисту.

«Озвучені версії причини теракту очевидні навіть школяру. Нам кажуть, що це сталось через можливий політичний інтерес. Але це аж ніяк не вичерпна відповідь! Цікаво, силові органи виконують свою місію чи є інструментом в руках перших, других або третіх осіб, щоб посилити їхні політичні позиції? Я переконана, що існує безліч схем тиску на бізнес. То ж чому маємо ми далі інвестувати у цей вектор?», – говорить гостя.

Замахи на життя політиків відбуваються тому, що вони перебувають в залежності від кримінальних банд. Зокрема, Мосійчук мав зв’язки з людьми, яких преса звинувачувала у рейдерстві.

«Мені здається, що такі ситуації спонукатимуть нові політичні еліти чи людей, які мають кошти, до певних дій. Вони будуть думати, як вивести гроші з України, зробити свій бізнес міжнародним, а родину відправити закордон. Всі бояться за своє життя. Це сталось тому, що політичні партії не є незалежними. Відтак, Мосійчук мав зв’язки з людьми, яких преса звинувачувала у рейдерстві. Виникають запитання і до інших нардепів, які незрозуміло за чиї кошти провели виборчу компанію», – наголошує політичний експерт.

Катерина Одарченко переконана, що київський теракт отримає міжнародний розголос. Як наслідок, рейтинги України вкотре впадуть.

«Ці теракти і вбивства відбуваються в центрі міста! Тому міжнародна преса про це напише, інвестори прочитають, а наш рейтинг понизиться. Країна, у якій нема коштів, яка економічно не може розвиватися, буде далі і далі грузнути в кримінальних і олігархічних структурах, бо це єдиний спосіб заробітку. Грамотні люди бачать два шляхи: або виїжджати, або співпрацювати з цими фінансово-промисловими групами. Ось вам політична криза і криза довіри! Все треба зупинити і працювати над інституційним будівництвом», – робить висновок експерт.

Читайте також:Загиблий підполковник Морміль став випадковою жертвою вибуху в Києві, — МВС (фото)