Київ
27 жовтня 2017
«До побачення, Берлін»: австралійці назвали Київ найкрутішим містом Європи
Австралійське видання Escape назвало українську столицю місцем, що впевнено дає фору Берліну.
news-image

Австралійське видання Escape опублікувало статтю про Київ, в якій назвало українську столицю місцем, яке впевнено дає фору Берліну. Видання Наш Киев опублікувало переклад матеріалу, передає «Є!»

Забудьте про Берлін. Тепер є інша столиця, яка претендує на корону крутості. Зараз, коли Україна ще на крок наблизилася до членства в ЄС, саме час досліджувати архітектурне багатство і богемне життя Києва з мінімальним бюджетом.

Стріт-арт

На вулицях Києва розгортається новий вид революції. Вуличне мистецтво завоювало серця місцевих жителів, забризкавши яскравими кольоровими плямами місцеву традиційну архітектуру. Не тільки українські, а й всесвітньо відомі художники перетворюють чисті полотна міста на величезні яскраві мурали - від центру і до околиць.

Художній проект ArtUnitedUs сприяє постійному оновленню Києва, чия багата історія наповнена вторгненнями і схильна до впливу православних традицій. Ця ініціатива - найбільший на планеті урбаністичний арт-проект, в рамках якого вже створили понад 200 муралів на тему миру в усьому світі.

Міські парки

Забудьте про багатолюдні місця, прямуйте по кролячій норі до прихованого від очей парку, розташованого в центрі Києва на Старокиївській горі, і опинитеся в країні чудес. Пейзажна алея - це грайлива утопія для молодих душею, з дуже красивими кольоровими мозаїками, арт-лавками і бунтарським статуями, створеними за мотивами світових пам'яток.

Тут цікаво не тільки дорослим, але й дітям, для яких спорудили знаменитий ігровий майданчик, що оспівує персонажів "Аліси в країні чудес". Місцеві жителі люблять цей парк за розслаблюючу атмосферу, талановитих вуличних музикантів, і, звичайно ж, за бездоганні види на історичний Київ і Дніпро.



Розкішне (і дешеве) нічне життя

Круте і класне нічне життя кипить не тільки в Берліні. Київ - батьківщина безлічі прихованих скарбів, включаючи "Спотикач", тематичний ресторан у стилі радянського ретро, ​​де подають осучаснені традиційні страви (як щодо кольорових пельменів?) у поєднанні з довгим списком наливок і коктейлів на основі горілки.

І тільки небо є межею для тих, хто проводить ночі на даху Barbara Bar, закладу, де у будь-якого хіпстера слинки течуть при вигляді кітчевого декору і коктейлів для тих, кому подобається жити (і пити) нестандартно.


Дешева їжа

Економте гривні і отримуйте неповторний місцевий досвід, відвідуючи "Пузату хату", ресторани мережі швидкого харчування. Не лякайтеся мережевого статусу цих закладів - кожне з них має унікальний інтер'єр в сільському стилі. Тут ви відчуєте себе в справжньому українському селі. Наповнюйте піднос (і шлунок) популярними українськими та російськими класичними стравами - від салату до десерту. Копійчані ціни не дозволять довго вагатися.


Осучаснений простір

Архітектура може не змінюватися століттями, але культура на місці не стоїть. Клуб Closer, розташований на Подолі (популярний район), - не просто одне з кращих в Європі місць, де грають хаус і техно. Відчуйте себе частиною андерграунду на цій усучасненій старій фабриці, де проводяться живі концерти, художні виставки, лекції, фестивалі та вечірки.


Райський острів

Київ і його Труханів острів доводять: не обов'язково бути прибережним містом, щоб мати відмінне місце для відпочинку біля води. Пройдіться в неділю по Парковому мосту (він же Пішохідний), пориньте в атмосферу міста і розслаблено подихайте, катайтеся по острову на велосипеді або займіться водними видами спорту.