Події
28 жовтня 2017
Вибух у Києві: постраждалу жінку перевели із реанімації
Надія йшла цією ж дорогою, де стався теракт, кожного вечора.
news-image

Постраждалу внаслідок теракту в Києві Надію Тарасенко перевели з реанімації в палату. Але медики застерігають, що попри позитивну динаміку загроза для життя 57-річної пацієнтки ще не минула, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Надія йшла цією ж дорогою, де стався теракт, кожного вечора. Того вечора вона поверталася додому трохи пізніше, бо зайшла купити солодощів для онуки. До будинку лишалося кілька метрів, коли пролунав вибух. Вдома на жінку чекали донька Ірина та маленька Вікторія. Коли пролунав вибух, донька набрала маму – і та сама відповіла на телефонний дзвінок. 

«Вона каже, що проходила повз «Еспресо», подумала, що вибухнув автомобіль. В неї повністю посічена голова була осколками. Вона сказала, що викликали швидку», - розповіла Ірина Рибіцька.

У кареті швидкої на перший погляд лікарям здалося, що у Надії незначні травми, але дорогою до лікарні в неї почало набрякати обличчя і погіршуватися мовлення. Пізніше з’ясувалося, що одна з залізних кульок, якими була начинена вибухівка, влучила в голову, пробила кістку та потрапила в мозок. У лікарні Надію одразу ж забрали в операційну. Лише тепер жінку наважилися випустити з реанімації, однак усе ще зберігається загроза вірусних уражень. Однак навіть при позитивному розвитку подій, травма все одно впливатиме на подальше життя постраждалої. 

«Звичайно, це травма мозку. Починаючи мінімум від головного болю, судомні напади і так далі», - пояснив нейрохірург Руслан Скляр.

Скільки триватимуть лікування та реабілітація, лікарі сказати не беруться. За два дні, які Надія Тарасенко провела в реанімації, родичі витратили вже 15 тисяч гривень – це були всі їх заощадження. Що буде далі, донька Ірина не знає, родина досі в шоковому стані, адже щодня рідні ходять тією самою дорогою. А Ірина гуляє з Вікторією неподалік місця, де здетонувала бомба. 

Читайте також: У Харкові студент стріляв з квартири заради розваги, йому загрожує до 7 років тюрми (відео)