Події
28 жовтня 2017
В Італії на 24 роки засудили чоловіка, який умисно заражав жінок ВІЛ
Поліція затримала чоловіка за підозрою у сексуальних домаганнях.
news-image

В Італії чоловіка засудили до 24 років ув'язнення за те, що він інфікував десятки жінок вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ). 

Інформує «Є!», з посиланням на newwest.media.

Італійський бухгалтер Валентино Таллуто був визнаний винним у зараженні ВІЛ 30 жінок. Йому цей діагноз поставили у 2006 році. Від жінок, яких він інфікував, заразилися ще троє чоловіків та одна дитина.

Поліція затримала чоловіка за підозрою у сексуальних домаганнях. Незабаром виявилося, що починаючи з 2006 року чоловік входив у статевий контакт щонайменше з 53 дівчатами. Наймолодшій з них на момент знайомства було 14 років. 

За версією слідства, він робив це навмисно. Бухгалтер шукав своїх жертв у соціальних мережах та на сайтах знайомств. Як з'ясувалося,  жінкам, які просили його скористатися презервативом, обвинувачений говорив, що у нього алергія на латекс. А коли деякі з його партнерок дізнавалися, що заражені потенційно смертельно небезпечним вірусом, чоловік заперечував, що у нього ВІЛ.

Таллуто арештували у листопаді 2015 року. На судовому процесі адвокат Валентино запевняв, що хоча дії його клієнта і були небезпечними, в них не було злого умислу. Однак прокурор Олена Нері наполягала, що дії обвинуваченого були спрямовані на те, "щоб сіяти смерть". Вона вимагала для нього довічного ув'язнення.

Суддям знадобилося понад десять годин, перш ніж оголосити вирок. Як повідомляють місцеві ЗМІ, жертви Таллуто плакали, коли суддя читав вирок.

Читайте також: Один з міністрів Каталонії подав у відставку після виступу Пучдемона