Україна
29 жовтня 2017
Сніг, заметіль, ожеледиця: прогноз погоди на початок тижня
Дощі очікуються у всіх областях України.
news-image

У понеділок, 30 жовтня, активний циклон з центром над Білоруссю зумовить вологу погоду з сильним вітром по всій території України.

Про це йдеться в прогнозі Укргідрометцетрі, інформує «Є!», з посиланням на obozrevatel.com.

Так, дощі очікуються у всіх областях України, при чому в західних, місцями Вінницькій, Житомирській, Черкаській, Кіровоградській областях - з мокрим снігом, а на високогір'ї Карпат - заметіль і ожеледь.

Пориви вітру сягатимуть 17-22 м / с, а в західних, південних областях та Приазов'ї місцями до 5-30 м / с.

Температура вночі та вдень + 1 ... + 6 градусів, на високогір'ї Карпат 0 ... 5 морозу; в східних, Дніпропетровській та південних областях вночі + 3 ... + 8 градусів, удень +7 ... +12.

У Києві очікується дощ, пориви вітру 17-22 м / с. Температура вночі + 2 ... + 4, вдень від +4 до +6 тепла.

У вівторок, 31 жовтня, на півдні України - без істотних опадів, на решті території - невеликий мокрий сніг, на Лівобережжі - з дощем. Вітер західний, північно-західний, пориви 17-22 м / с, на сході країни і узбережжі морів місцями до 25 м / с.

Температура вночі від +3 до -2, в південній частині 2 ... 7 градусів тепла; вдень 1 ... 6 тепла, на півдні країни + 5 ... + 10 градуосв, 1 листопада в західних областях + 3 ... 8 тепла.

У Києві 31 жовтня - невеликий мокрий сніг і дощ. Вітер західний, північно-західний, пориви 17-22 м / с. Температура вночі близько 0, вдень + 3 ... + 5 градусів.

У свою чергу синоптик Наталія Діденко написала на своїй сторінці в Facebook, що 30 жовтня штормовий вітер передбачається по всій Україні.

"Дощ і сніг, мокрий сніг, хуртовини, налипання мокрого снігу, штормовий вітер - все це завтра очікується в західних областях України. Дощі (переважно) пройдуть в понеділок на решті території. Мокрий сніг ймовірно дійде до Вінницької, Житомирської та західних районів Київської області . Південна частина - дощі місцями і невеликі ", - зазначила вона.

У Києві, за її словами, в понеділок, буде сильний штормовий вітер, дощі, похолодання до + 4 ... + 5 градусів.

"Мокрий сніг, як видно на картах буде у вівторок, 31 жовтня. Однак, оскільки Київ перебувати саме на межі дощу і снігу - тому ймовірність мокрого снігу не виключаю", - додала вона.
Читайте також: На Київ насувається штормовий вітер