Світ
30 жовтня 2017
Авторка романів про Гарі Поттера допоможе дітям з українських інтернатів
Фонд авторки Гаррі Поттера, письменниці Джоан Роулінг Lumos в рамках пілотного проекту реформує інтернати в Житомирській області.
news-image

Благодійний фонд авторки Гаррі Поттера, письменниці Джоан Роулінг Lumos в рамках пілотного проекту реформує інтернати в Житомирській області. Про це повідомляє NewWest Media з посиланням на прес-службу Національного офісу реформи деінституціалізації, пише «Є!» з посиланням на Наш Киев.

Фонд надасть інтернатам, в яких проживають діти з неблагополучних сімей і сироти, технічну, експертну та методичну допомогу, а також буде реалізовувати проекти, спрямовані на підтримку кризових сімей, щоб зменшити кількість відмов від дітей і сприяти їх поверненню в сім'ю.

Повідомляється, що до цього британський фонд працював в Болгарії та Молдові. В даний час в цих країнах майже повністю зникли інтернати. Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба, адміністрація Житомирської області та представники благодійного фонду Lumos повинні підписати угоду про співпрацю 31 жовтня.

Раніше повідомлялося, що на столичних вулицях встановили антишахрайська рекламу. Таким чином волонтери звернули увагу киян на проблему підозрілих благодійних фондів.

Читайте також:Українців чекають нові обмеження покупок в іноземних інтернет-магазинах