Політика
30 жовтня 2017
Після наведення порядку в Нацбанку Рабінович і «За життя» візьмуться за Фіскальну службу (відео)
Таке рішення нардеп пояснив зростанням корупції на митниці.
news-image

Народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович разом з мітингувальниками планує почати пікет будівлі Державної фіскальної служби, як тільки будуть виконані вимоги його політичної сили: звільнена глава Національного банку України Валерія Гонтарева і притягнута до відповідальності її заступниця Катерина Рожкова. Про це парламентарій заявив в прямому ефірі своєї авторської програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна», передає «Є!»

«Ми послідовно займаємося Гонтаревою і Національним банком. З багатьох причин: якщо не знищимо цей гнійник, в країні нічого не вийде. Думаю, ми досягнемо звільнення Гонтаревої і притягнення Рожкової до кримінальної відповідальності. І наступним у нас буде пан Продан (в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан, - ред.). Адже не дарма Державну фіскальну службу називають сьогодні одним з найскладніших відомств. Пан Продан, як тільки ми закінчимо з Гонтаревою, чекайте партію «За життя» у себе!»- попередив народний депутат.


На думку парламентарія, після наведення порядку в банківській системі країни, в першу чергу, необхідно братися за фіскальну.

«Фіскальна система - наступна сфера, після фінансово-банківської, де потрібно встановити порядок в країні, щоб рухатися вперед», - сказав політик.

Таке рішення він пояснив зростанням корупції на митниці.

«На початку жовтня на підставі рішення слідчого судді відбувся обшук в будинку брата чоловіка, який на Вінницькій митниці системно збирав хабарі. Силовики помітили, що він щось почав викидати, і ось, будь ласка, на клумбі були знайдені 114 тисяч доларів! Дорогі українці, виявляється, на клумбі кожного, хто працює на нашій українській митниці, сьогодні можна знайти 100 тисяч доларів. Шановний пане Продан, якщо у вас кожен чиновник знаходить на клумбі 100 тисяч доларів, то уявляєте собі, як можна збільшити бюджет держави, якщо буде порядок у вашому відомстві! Ось де наші запаси лежать, ось де треба вчитися, як жити. Йдемо все копати під митницю», - резюмував Вадим Рабінович.


Нагадаємо, раніше генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook повідомив про затримання співробітника Вінницької митниці, якого підозрюють в систематичному оформленні товарів без повної сплати податків, із залученням керівництва Вінницької митниці. За місцем проживання брата затриманого митника було знайдено 114 тисяч доларів.