Україна надала доступ польській компанії до газосховищ
Угода забезпечить додаткові можливості для розвитку діяльності PGNiG у сфері торгівлі природним газом на українському ринку.
news-image
Польська нафтогазова компанія PGNiG підписала угоду з ПАТ "Укртрансгаз" про доступ до українських газосховищ.
Інформує «Є!», з посиланням на ukrinform.ua.
"Польська PGNiG підписала чергову угоду з українським оператором газопроводів і газосховищ "Укртрансгазом". Новий контракт дасть можливість PGNiG користуватися підземними газосховищами на території України", - йдеться в повідомленні польської компанії.

За інформації компанії, ця угода забезпечить додаткові можливості для розвитку діяльності PGNiG у сфері торгівлі природним газом на українському ринку.

Як підкреслив заступник голови PGNiG Мацей Возняк, компанія динамічно збільшує свою активність на європейських ринках.

"Підписання угоди з "Укртрансгазом" є важливим елементом діяльності компанії, спрямованим на посилення нашої конкурентної позиції в Україні", - заявив Возняк.

Це вже другий контракт між PGNiG і ПАТ "Укртрансгаз", підписаний в жовтні. Нещодавно обидві компанії підписали угоду про доступ польської компанії до українських газопроводів. До цього PGNiG у співпраці з українським контрагентом - компанією ERU Trading розпочало поставки газу в Україну у рамках виграного тендеру, який організував ПАТ "Укртрансгаз".

Возняк зауважив, що польська компанія вже більше року продає газ в Україну і шукає шляхи нових можливостей для розвитку і збільшення продажів в Україні.
"На сьогодні оплата за сховища газу на українському ринку є на дуже привабливому рівні. Тому ми бачимо потенціал їх використання з врахуванням розвитку продажу газу в Україні", - підкреслив Возняк.

Як повідомлялося, раніше в коментарі Укрінформу Возняк заявляв, що за результатами цього року PGNiG планує продати в Україну загалом 800 млн кубометрів газу, а у найближчій перспективі компанія планує збільшити обсяги продажів в Україну.

Читайте також: Російські найманці за добу 16 разів відкривали вогонь по українських позиціях: загинув один військовослужбовець