Події
30 жовтня 2017
Жителя Криму катували в російській колонії за відмову від паспорта РФ
Він був заарештований у Криму в 2014 році нібито за крадіжки.
news-image

Кримчанин Григорій Ларіонов зазнав тортур у російській колонії за відмову від громадянства Російської Федерації. Про це повідомляє Кримська правозахисна група, у приміщенні якої змушений проживати українець.

"Кримчанин Григорій Ларіонов зазнав катувань у колонії РФ за те, що відмовився приймати російське громадянство і отримувати російський паспорт. Після того, як він відбув незаконний термін у колонії, Російська Федерація заборонила йому повертатися до рідного Криму, де живуть його дружина та діти", - йдеться у повідомленні.

За даними правозахисників, у колонії Григорій отримав серйозні проблеми зі здоров'ям, але кошти на лікування та харчування йому надають небайдужі люди.

"Щоб отримувати допомогу від держави, я маю надати документи своєї дружини. Ви розумієте, що ані листування, ані поштових повідомлень, щоб отримати ці документи, зараз між Кримом і рештою України немає", - розповів Ларіонов.

За його словами, він був заарештований у Криму в 2014 році нібито за крадіжки, скоєні у 2011 і 2013 роках при тому, що про самі факти крадіжки у вироку нічого не зазначається. У кримчанина відібрали його підприємство і позбавили волі на чотири роки. Термін він відбував у таборі в селищі Лісовий Верхньокамского району Кіровської області РФ, потім був переведений до міста Кірово-Чепецьк.

Як розповів Ларіонов, за небажання приймати російське громадянство і підписувати документи, його позбавляли води, їжі і влаштовували катування та побиття, як адміністрацією колонії, так і російськими ув'язненими, що обслуговують її інтереси. Протягом останніх двох років через умови утримання Ларіонов захворів на цингу. Наразі він змушений жити у офісі Кримської правозахисної групи, оскільки іншого помешкання на материковій Україні знайти не може.

"Ми звертаємося до всіх небайдужих із проханням допомогти Григорію у вирішенні його матеріальних та житлових проблем", - йдеться у повідомленні правозахисного центру.