Політика
30 січня 2015
Турчинов радить Путіну готуватись до суду за "демонстративний фашизм"
За словами Турчинова, мета Путіна не вирішення конфлікту мирним шляхом, а "знищення України, як суверенної держави".
news-image

Керівництво Росії та бойовиків відповідатимуть за обстріл Маріуполя та інші злочини перед судом.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов в інтерв'ю 5 каналу, повідомляє Є | Єдність.інфо.

За словами Турчинова, мета Путіна не вирішення конфлікту мирним шляхом, а "знищення України, як суверенної держави".

Секретар РНБО пояснив, що концентрація військ бойовиків і РФ свідчила про підготовку до наступу, а "не про бажання просто відпочити ближче до позицій українських військ".

"Але коли вони зрозуміли, що не мають можливості прорвати нашу оборону, вони просто обстріляли мирне місто, через що загинули ні в чому не винні мирні люди", - заявив Турчинов.

За його словами, Маріуполь добре укріплений, "єдина проблема – коли вони (бойовики – ред.) ідуть на такий формат, який всьому світі називається злочином проти людства, і обстрілюють мирне місто, щоб посіяти паніку".

"Це такий демонстративний фашизм, демонстративна спробу злочину проти людства. Результат буде один – відповідальність Путіна і його оточення, тих, хто це робить, на лавах підсудних", - заявив Турчинов.

Він розповів, що РФ використовує проти сил АТО не лише "Гради", а й більш потужні системи.

"Це і "Ураган" (220 мм), і більш потужна "Смерч", "Торнадо". У тому числі використовують і такі варварські системи ведення вогню як "Буратіно". Така дитяча назва, але дуже страшні результати, коли вся територія просто знищується", - розповів секретар РНБО.