Політика
30 січня 2015
Турчинов: Нам необхідно захистити свій інформаційний простір
За його словами, щоб захистити інформаційне поле країни, необхідно, зокрема, зробити прозорим фінансування ЗМІ
news-image

Україна потребує законодавчих змін, які дозволять захистити інформаційне поле України, заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на прес-службу відомства.

За його словами, щоб захистити інформаційне поле країни, необхідно, зокрема, зробити прозорим фінансування ЗМІ.

"У медіаструктур повинні бути конкретні власники, а не офшорні структури, за якими ховаються, в тому числі, і вороги країни", – сказав Турчинов.

Секретар РНБО нагадав, що в березні-квітні, коли розпочалася агресія на Україну, влада звернулася до суду з вимогою заборонити російські пропагандистські канали.

"Досі не прийнято судове рішення. Судді продають свою душу разом з країною, обігруючи якісь фінансові корупційні схеми. Це є серйозна проблема для нас", – наголосив він.

Також Турчинов вважає за необхідне заборонити використання російського телевізійного продукту в українському ефірі.

"Росія веде проти нас війну, а на наших каналах ми дивимося про їх військових героїв", – додав він.

Крім того, говорячи про інформаційну безпеку України, Олександр Турчинов також назвав неприпустимим використання у роботі державних службовців російських поштових сервісів.

Він повідомив, що Апарат РНБО вже направив листа до Кабінету Міністрів України та профільних виконавців щодо відмови від російських сервісів, та звернувся до співгромадян:

"Моя вам порада, не користуйтеся тими ресурсами, які мають домен .ру, не треба спрощувати життя спецслужбам наших ворогів".