Суспільство
31 жовтня 2017
Окуєвій просять присвоїти Героя України
Вона захищала Україну, і не боялась смерті.
news-image
Вбитій під Києвом добровольцю і ветерану АТО Аміні Окуєвій просять посмертно присвоїти звання Героя України, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав муфтій Духовного управління мусульман України УММА Саїд Ісмагілов.

Він наголосив, що Окуєва захищала Україну і не боялася смерті, тому вона гідна бути героєм країни.

"Вона героїчна жінка-воїн. Вона дуже старанна мусульманка, вона завжди молилась, дотримувалась посту, і відповідала височайшим моральним якостям, що притаманні віруючим! Вона захищала Україну, і не боялась смерті. Я свідчу про те, що вона загинула шагідом - мучеником, що віддав життя заради Аллага на шляху справедливості, та інша Аллаг увійде до Раю... Тому я прошу, щоб Аміні Окуєвій посмертно дали звання Героя України. Я свідчу, що вона повністю гідна бути героєм нашої країни", - написав Ісмагілов.

30 жовтня біля селища Глеваха Київської області невідомі відкрили вогонь по чеченським добровольцям Аміні Окуєвій та Адаму Осмаєву. Окуєва загинула, Осмаєва поранено.

Попередній замах на Осмаєва та Окуєву мав місце 1 червня на Подолі у Києві. Тоді Окуєва зуміла нейтралізувати й поранити нападника. Мосійчук вважає, що замах на нього, а також вбивства Окуєвої і Тимура Махаурі вчинила одна і та ж диверсійна група.

Читайте також:Реакція українців на вбивство Окуєвої: Ярош обіцяє помститися, інші обурені безпорадністю спецслужб

Читайте також:Поліція Київської області розшукує нападників, які розстріляли авто з Окуєвою і Осмаєвим