Політика
30 січня 2015
Як росіяни через європейців лобіюють послаблення санкцій в ПАРЄ (фото)
Нардеп Ірина Геращенко розповідає, як російська делегація в ПАРЄ шукає розуміння у європейців
news-image

Народний депутат та радник президента Ірина Геращенко, яка бере участь в роботі української делегації в ПАРЄ, виклала в своєму ФБ фото, на яких представники Росії лобіюють серед європейців послаблення санкцій.

Про це пише Є | Єдність.інфо.

"Для всіх, хто слідкує за подіями в ПАРЄ і всім взагалі для розуміння, як важко Украіні, нашим дипломатам і всім нам пробиватися через російський лобізм в найгірших його проявах. На одній з фото - глава делегаціі Держдуми РФ Пушков дає настанови... доповідачу по резолюціі по РФ пану австрійцю Шенноху, який і написав цю надзвичайно м'яку резолюцію, без санкцій (варіант резолюції ПАРЄ щодо Росії - ред.)".

"І тільки завдяки нашим спільним зусиллям - всієї делегаціі без виключення - і всіх наших друзів у ПАРЄ (литовців, грузинів, поляків, інших) - вдалося змінити резолюцію, провести поправки і ввести санкціі. Сам Шеннох за це не голосував... Ось такий лояльний доповідач...", - пише Геращенко.

Читайте також: Росія призупиняє участь у ПАРЄ до кінця року

На іншому фото, яке надає Геращенко, представник Швейцарії слухає "настанови" ще один делегат від Росії Максим Слуцький.

"На другій фото настанови голові групи соціалістів, швейцарцю Гроссу, який теж якось так "випадково" займає дуже лояльну до РФ позицію і тисне на всю групу, надає одіозний Максим Слуцький - прям перед дебатами і виступами...", - пояснює українка.

Нагадаємо, що українській делегації вдалося відстояти резюлюцію ПАРЄ, яка позбавляє росіську делегацію права голосу до квітня місяця. У відповідь росіяни ще на рік припинили свою участь в роботі Асамблеї. Крім того, очевидно, що Росія не збирається звільняти українську льтчицю та нардепа Надію Савченко, яка включена до української делегації ПАРЄ, і володіє імунітетом від ув'язнення.