Київ
31 жовтня 2017
Біля ВР залишилась мала кількість мітингуючих: поліція та Нацгвардія зняли посилену охорону
Сьогодні поліцейські та військовослужбовці Нацгвардії переходять на звичний режим несення служби.
news-image

Правопорядок біля Верховної Ради, де триває акція активістів, забезпечується у звичному режимі.

Як повідомляє Відділ комунікації столичної поліції, про це керівник Головного управління Нацполіції у Києві Андрій Крищенко заявив сьогодні під час спілкування із журналістами, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Зазначається, що від сьогодні поліцейські та військовослужбовці Нацгвардії переходять на звичний режим несення служби. Таке рішення прийняте у зв’язку з нечисленною кількістю учасників акції під Верховною Радою України. 

«Було прийняте рішення змінити режим несення служби для патрулів, які забезпечують охорону порядку на цій акції. Крім цього, ми провели зустрічі з активістами наметового містечка та організатором, який подавав заявку у КМДА, їх попередили про зміну режиму несення служби», - зазначив Крищенко.

Він також зауважив, що правоохоронці телефонували до народних депутатів, які є фронтменами цієї акції, але вони не виявили бажання зустрітися. 

«Я наголошую: акція - малочисельна, тож тримати великі сили поліції та Національної гвардії тут недоцільно, вони потрібні в інших місцях Києва для забезпечення безпеки та розкриття злочинів. Тут же, під Верховною Радою України, залишаються наряди патрульної поліції, піші патрулі у Маріїнському парку та прилеглій території, а також військовослужбовці для охорони адміністративної будівлі», - підсумував Крищенко.

Як повідомляв УНІАН, з 17 жовтня біля будівлі Верховної Ради триває акція, учасники якої вимагають скасувати депутатську недоторканність, внести зміни до виборчого законодавства, а також створити Антикорупційний суд. Пізніше вони також висунули вимогу ухвалити закон про імпічмент президента. Активісти встановили наметове містечко, зокрема, і на проїжджій частині вул. Грушевського. Після того декілька разів виникали сутички між поліцейськими і мітингувальниками. Сьогодні у Facebook глава МВС Арсен Аваков написав, що дав команду зняти посилену охорону з периметра наметового табору біля Верховної Ради. Своєю чергою народний депутат Юрій Дерев’янко припустив, що припинення охорони наметового містечка нацгвардійцями свідчить про бажання влади розігнати учасників акції за допомогою «тітушок».

Читайте також: Харві Вайнштейна довічно виключили з Гільдії продюсерів Америки
Читайте також: Аваков прокоментував справу НАБУ проти сина