Економіка та бізнес
2 листопада 2017
Гройсман запропонував Канаді спільно з Україною будувати літаки та космічну техніку
Гройсман: Ми можемо розпочати нову сторінку побудови наших відносин.
news-image

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запропонував об'єднати зусилля Канади й України в реалізації проектів аерокосмічної галузі. Про це посадовець заявив у Монреалі, повідомляє сайт Кабміну, передає «Є!».

Між Україною та Канадою є великі можливості, які ми можемо використовувати в аерокосмічній сфері. Україна є космічною державою, ми маємо прекрасний досвід, науку, яка може бути дуже корисною на даному етапі поєднання нашої співпраці. Наш досвід у поєднанні з досвідом канадських партнерів може дати результат. Ми можемо розпочати нову сторінку побудови наших відносин, і хочемо виступати надійними партнерами, – сказав Гройсман.

Він підкреслив, що спектр можливих напрямків співробітництва з Канадою в аерокосмічній галузі великий – від освоєння Арктичного регіону Канади, виробництва літаків та авіаційних симуляторів до мирного дослідження космосу, розвитку космічної науки.

Уряд готовий на прийняття всіх рішень і створення всіх умов для якісної стабільної стратегічної співпраці. Ми готові гарантувати все те, що буде сприяти такому успіху, – заявив Гройсман.