Економіка та бізнес
2 листопада 2017
Курс біткоіну різко виріс вище 7 тисяч доларів
Нинішнє зростання спостерігачі пояснюють очікуваннями, пов'язаними з введенням ф'ючерсів на біткоіни найбільшим у світі оператором ф'ючерсних бірж CME Group.
news-image

Курс біткоіну в четвер вдень на ряді бірж перевищив історичну позначку в 7 тисяч доларів на очікуванні запуску ф'ючерсних торгів на криптовалюту.

Так, за даними біржі OKCoin, курс криптовалюти на 11:00 становив 7,016 тисячі доларів за біткоін. Позначку в 7 тисяч доларів біткоін також подолав на біржах GDAX і ANX, пише «Є!» з посиланням на Економічну Правду.

Нинішнє зростання спостерігачі пояснюють очікуваннями, пов'язаними з введенням ф'ючерсів на біткоіни найбільшим у світі оператором ф'ючерсних бірж CME Group.

За даними недавнього опитування CNBC, в якому взяло участь понад 23 тис осіб, значна частина (45%) переконана, що з часом курс Bitcoin перевищить 10000 доларів.

На початку вересня біткоін почав падати на тлі негативних новин про заборону криптобірж в Китаї. Досягнувши позначки в 4,9 тисячі доларів, криптовалюта протягом двох тижнів демонструвала негативну динаміку.

Мінімуму біткоін досяг 15 вересня - 3,1 тисячі доларів. Однак потім біткоін почав відігравати позиції. 1 листопада курс біткоіну піднявся до історичного максимуму в 6,5 тисячі доларів.

При цьому в четвер курс криптовалюти Bitcoin Cash також показував позитивну динаміку.

За даними торгівельного майданчику Coinmarketcap.com, станом на 11:00 він ріс майже на 16% за останні 24 години - до 564,5 долара. Друга після нього по капіталізації криптовалюта Ethereum знижувалася на 6,7%, до 283 доларів.

Капіталізація ринку криптовалют в цілому по актуального стану торгів становила близько 189,3 мільярда доларів. Минулих історичних максимумів капіталізація цього ринку досягала 2 вересня - тоді вона становила 179,8 мільярда доларів.

При цьому капіталізація біткоіну станом на 11:00 четверга становила 117,19 мільярда доларів.

Як повідомлялося раніше, капіталізація криптовалюти вже перевищила капіталізацію американських банків Goldman Sachs і Morgan Stanley.