Світ
2 листопада 2017
Люди, що вдягають форму СС «Галичина», до Польщі не в’їдуть – глава МЗС
Мова також йде про тих, хто перешкоджає відновленню польських місць пам'яті.
news-image

Польща запускає процедури, які не дозволять людям, що демонструють вкрай антипольські погляди, в’їхати до країни. Про це заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, повідомляє Onet.pl, передає «Є!» із посиланнням на Європейську правду.

За його словами, Україна і Польща "мають різні концепції поєднання".

"Ми усвідомлюємо, наскільки важлива для нас Україна з точки зору геополітики, але українці, знаючи про це значення своєї країни для нашої безпеки, вважають, що у такому разі питання, які нас розділяють, зокрема історичні, повинні зійти на другий, третій план" - сказав міністр.
"Зараз ми запускаємо процедури, які не допускатимуть людей, що демонструють вкрай антипольські позиції, на територію Польщі. Люди, які демонстративно носять мундири СС "Галичина", до Польщі не в’їдуть" - наголосив Ващиковський.

Він відзначив, що мова також йде про тих, хто перешкоджає відновленню польських місць пам'яті.

"Ті особи, які демонструють і використовують адміністративні інструменти проти Польщі, також зіткнуться з наслідками", - зазначив Ващиковський.

Також, за його словами, в нинішніх умовах він ще розмірковує над тим, чи варто рекомендувати візит президента Польщі в Україну.

Читайте також: У Гданську загинув українець від нападу невідомого з ножем