Війна
30 січня 2015
Захарченко заявив про захоплення Вуглегірська, українці переконують в протилежному
В Україні надходять суперечливі дані з різних джерел
news-image

Глава так званої "ДНР" Олександр Захарченко дав інтерв'ю російським ЗМІ, де повідомив, що Вуглегірськ було захоплено бойовиками, і навколо українців уже сворено кільце противника.

Про це пише Є | Єдність.інфо.

Терорист пропонує українцям здатися. За це він обіцяє зберегти їм життя.

Відзначимо, що в назві відео датовано 30 січня, хоча в описі вказано вчорашній день, 29 січня.

Разом з тим, українська сторона про взяття Вуглегірська рапортує по-різному.

Нардеп Антон Геращенко пише у своєму ФБ, що Вуглегірськ та Дебальцево контролюються українцями.

"Говорив з начальником Донецької міліції В'ячеславом Аброськіним і з хлопцями зі спецбатальйону міліції "Світязь" про ситуацію в районі Вуглегірська-Дебальцевого. Вуглегірськ та Дебальцеве - наші! Вчора у другій половині дня терористичні угруповання наступали на Вуглегірськ і навіть зайшли на одну з околиць цього містечка. Але ввечері в результаті точних артилерійських ударів і сміливих маневрів наших танкістів, ворог був зупинений. Бої тривають на околиці Вуглегірська в бік Єнакієвого. Там геройськи тримає оборону 13 територіальний батальйон ЗСУ. А в самому Дебальцеве центр міста тримають під контролем батальйон міліції спецпризначення "Світязь". Штаб АТО і Генштаб повністю в курсі ситуації навколо Вуглегірська і повинні приймати всі необхідні рішення для ефективного відбиття атак і оборони Вуглегірської ділянки оборони", - написав Геращенко близько години тому.

Таку ж інформацію надає сам Аброськін в своєму ФБ близько 3 хв назад:

"Важка ситуація на лінії Вуглегірськ-Дебальцеве. Населені пункти знаходяться під контролем ЗСУ та МВС. Були невдалі спроби з боку ворога проникнути на околиці, в результаті бойовики зазнали великих втрат і відступили".

Однак комбат батальйону "Донбас" Семен Семенченко, який безпосередньо знаходиться на місці подій, передає, що Вуглегірськ таки контролюють терористи.

"Вуглегірськ перебуває під контролем терористів. Окремі наші опорні пункти тримаються. Атака відбулася вчора, після артобстрілу був нанесений удар танками по позиціям сил АТО. Протягом декількох тижнів до цього загони терористів просочилися в місто під виглядом мирних жителів і вдарили з тилу. У Вуглегірську перебуває бронетехніка противника, обладнані снайперські гнізда в житлових будинках, місто активно укріплюється", - пише Семенченко також близько години тому.