Події
2 листопада 2017
В Україні впало споживання спиртних напоїв через окуповані регіони
Зараз в «Укрспирту» простоює більше половини спиртзаводів.
news-image

Україна втратила частину внутрішнього ринку спирту й горілки після анексії Криму та окупації частини територій Донецької і Луганської областей.

Про це заявив виконувач обов'язків голови "Укрспирту" Юрій Лучечко в ефірі телеканалу, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

"На жаль, мушу визнати, що оскільки Україна тимчасово втратила частину регіонів, на яких поширювався спирт і горілка – це наші східні регіони і Крим, то внутрішній ринок українського споживання звузився", – сказав Лучечко.

Через це, за його словами, зараз в "Укрспирту" простоює більше половини спиртзаводів – фактично, повністю завантажене виробництво тільки на 17 майданчиках із 40 заводів.

Більш ніж половина заводів простоює, а ми повинні їх утримувати в нормальному технічному стані, це і наша соціальна складова, оскільки ми тримаємо повний штат працівників на цих підприємствах, – зазначив він.

Лучечко також констатував, що найближчим часом спиртзаводи, що простоюють, не запустяться. Адже це було б можливим у разі збільшення попиту, але оскільки продукція "Укрспирту" орієнтована на внутрішній ринок, а процес реінтеграції Донбасу затягується, то розраховувати на повернення підприємства до колишніх обсягів виробництва не можна.

Читайте також: Зйомки «Карткового будинку» згортають після секс-скандалу з Кевіном Спейсі
Читайте також: НАБУ перевірятиме документи заводу Порошенка