Події
3 листопада 2017
В ГПУ повідомили подробиці справи засудженого на 30 років прикордонника
Очільник ГПУ розповів про обставини перебування цього авта з 2-а людьми в салоні поблизу прикордонників.
news-image

Прикордонник Сергій Колмогоров відкрив вогонь на ураження по легковому авто з цивільними особами без попереджувального пострілу, й при цьому він не перебував на блок-посту.

Про це у Facebook розповів генеральний прокурор Юрій Луценко, відповідаючи на запитання журналіста Еспресо Ольги Лень, інформує «Є!», з посиланням на informator.news.

“Наказ зупинити машину не означає стріляти в машину. Перед стрільбою не було обов’язкового попереджувального пострілу вгору… Напарник підсудного надав покази, що попереджувального пострілу не було. Просто з відстані в 60 метрів солдат став відразу стріляти по машині. До речі, не було і блокпосту. В цьому і проблема”, – зазначив генпрокурор.

Окрім того, за його словами, Колмогоров не мав “жодних доказів про співпрацю пасажирів з “ДНР”.

На запитання про те, чи був наказ від командира Колмогорова щодо застосування зброї, Луценко заявив:

“Наказ командира був – зупинити підозрілу машину, яка включала/виключала фари на березі моря (довідково: ця марка авто при опусканнні/підніманні скла і при включенні запалювання автоматично блимає фарами). Наказ про зупинку не означає стріляти. На відстані 60-70 м водій не міг почути чи якось інакше усвідомити вимогу прикордонників”.

Також очільник ГПУ розповів про обставини перебування цього авта з 2-а людьми в салоні поблизу прикордонників, які патрулювали територію на місці майбутньої трагедії.

“Він (водій – ред.) привіз дитину до батьків. Поїхав у новокупленій машині з дружиною на море. Як він каже (і це підтвердила експертиза ) – зайнятися любов’ю. Їдуть назад по грунтовці між будинками приватного сектору. В салоні радіо. Десь за 60 м люди в камуфляжі. Починають стріляти у лобове скло. Вбивають дружину… Тепер зрозуміло, навіщо потрібен попереджувальний постріл?”, – описав деталі трагедії Луценко.

Своєю чергою Луценко виступає за повторне судове слідство “під час якого можна буде вийти на істину”.

“До речі, навіть захист не просить у суду визнання Колмогорова невинним. Лише перекваліфікації статті на менш важку”, – зауважив він.

Раніше повідомлялося, що у Вищому спеціалізованому суді України перенеслі засідання у справі засудженого до 13 років ув’язнення прикордонника Сергія Колмогорова.

Читайте також: Чоловік вбитої Аміни Окуєвої сказав, що у нього немає претензій до українських правоохоронців