Україна
3 листопада 2017
В зоні ЧАЕС розпочали будівництво сонячної електростанції
На майданчик ЧАЕС завозять необхідне технологічне обладнання, встановлюють плити для стовпів огорожі, баластний фундамент під трансформаторні підстанції, баластні блоки під металоконструкції, готується монтаж металоконструкцій.
news-image

Приватна компанія "Солар Чорнобиль" на майданчику Чорнобильської атомної електростанції в Київській області розпочала виконання будівельних робіт зі зведення першої сонячної електростанції потужністю 1 МВт * Пік.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Моя Київщина.

Станом на сьогоднішній день на майданчик ЧАЕС завозять необхідне технологічне обладнання, встановлюють плити для стовпів огорожі, баластний фундамент під трансформаторні підстанції, баластні блоки під металоконструкції, готується монтаж металоконструкцій. Варто відзначити, що при роботах використовують фундаменти і кріплення, які були розроблені спеціально під радіологічні особливості та вимоги майданчики.

Нагадаємо, що у 2019 року в машинному залі Чорнобильської атомної електростанції встановлять близько 16 тис. бочок з радіоктівность відходами місткістю 200 літрів

Всього в рамках будівельно-монтажних робіт планується використовувати 3762 сонячних модуля, які дадуть річну продуктивність на рівня 1024 МВт. Початок експлуатації конструкції в промислових масштабах запланована на четвертий квартал 2017 року.

Зауважимо, що «Солар Чорнобиль» - проект компаній Rodina - Enerparc AG, який був запущений для реалізації проектів з відновлюваної енергетики на які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи територіях.