Політика
3 листопада 2017
Порошенко і Гройсман привітали українських ракетників і артилеристів з професійним святом
Прем'єр-міністр в свою чергу висловив упевненість, що ракетні і артилерійські війська Збройних сил України є гарантом міцності української армії.
news-image

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман привітали українських ракетників і артилеристів зі святом, пише «Є!» з посиланням на 112.

"Завдяки вашій мужності і героїзму обороноздатність Збройних Сил України підвищується з кожним днем", - написав президент на своїй сторінці у Facebook.

Прем'єр-міністр в свою чергу висловив упевненість, що ракетні і артилерійські війська Збройних сил України є гарантом міцності української армії.

"Ви - основа міцності нашої армії, ви впевнено стоїте на захисті кордонів України. Ваша служба є надійним парканом, який дозволяє українцям відчувати себе захищеними. Щиро вітаю і дякую вам за мужність!", - написав глава Кабміну.

При цьому Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що без артилерійських і ракетних військ армія не здатна здобути перемогу.

"Без артилерійських і ракетних військ будь-яка армія не здобуде перемоги ні в одній битві. Ваші професіоналізм, перемога, вірність державі, продемонстровані під час бойових дій на Донбасі, є зразком виконання військового обов'язку", - сказав він, передає прес-служба РНБО.

За його словами, нова високоточна ракетна зброя, яка пройшло ряд успішних випробувань, має кардинально підвищити вогневу міць бойових підрозділів Збройних Сил України.

Зазначимо, що сьогодні, 3 листопада, святкують День ракетних військ і артилерії. В Україні офіційно свято з'явилося у 1997 році, коли другий президент Леонід Кучма підписав Указ № 1215/97 "Про День ракетних військ і артилерії". В цей же день у Збройних силах України відзначається ще одне свято - День інженерних військ.

Читайте також:Українським військовим потрібно вдосконалити рівень володіння англійською, - представник НАТО