Суспільство
3 листопада 2017
МОЗ хоче розширити перелік обов'язкових щеплень
Питання включення специфічної вакцини від менінгіту та інших вакцин до національного календаря щеплень вивчається і має бути розглянуто окремо з урахуванням багатьох факторів.
news-image

Міністерство охорони здоров'я України розглядає можливість включення до національного календаря щеплень ще декількох вакцин.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на прес-службу відомства, інформує «Є!».

Мова йде, зокрема, про включення специфічної вакцини від менінгіту, а також вакцин від ротовірусної, папіломовірусної та пневмококової інфекцій.

«Питання включення специфічної вакцини від менінгіту та інших вакцин (пневмококової, ротавірусної, папіломовірусної) до національного календаря щеплень вивчається і має бути розглянуто окремо з урахуванням багатьох факторів», - зазначено в повідомленні.

У відомстві наголосили на тому, що оскільки зараз дані вакцини, в тому числі й специфічна вакцина для профілактики менінгіту, не включені до національного календаря щеплень вони не закуповуються за кошти державного бюджету, однак, можуть бути придбані за рахунок місцевих бюджетів.

У той же час за кошти держбюджету закуповується hib-вакцина від гемофільної інфекції - вакцина від захворювань (включаючи менінгіт), збудником яких є Haemophilus influenzae (гемофільна паличка) типу b.

Читайте також:Як обрати сімейного лікаря: поради від МОЗ