Події
3 листопада 2017
Канада ввела в дію санкції проти 30 громадян Росії
Обмежувальні заходи пов`язані з канадської версією закону імені Сергія Магнітського.
news-image

Канада ввела економічні санкції проти 30 громадян Росії. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Канади, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Згідно з повідомленням, обмежувальні заходи пов`язані з канадської версією закону імені Сергія Магнітського.

19 жовтня в Канаді набув чинності "закон про жертви корумпованих іноземних чиновників", який також називають "актом Магнітського".

Закон передбачає заморожування активів і заборону на в’їзд до країни особам, яких влада Канади вважає причетними до порушень прав людини і корупційних злочинів. Під час слухань в канадському парламенті йшлося, що "акт Магнітського" передусім торкнеться чиновників з Росії, Венесуели, Ірану, В’єтнаму і М’янми.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки ввечері 31 жовтня розширили санкції проти Росії. Вони, зокрема, стосуються зарубіжних проектів нафтокомпаній. Усі вони автоматично потрапляють під заборону в усьому світі, якщо російська частка там перевищує 33%.

Тепер американським громадянам і компаніям заборонено не тільки так чи інакше брати участь у розробці певних типів нафтових родовищ у Росії. Вони не зможуть допомагати російським компаніям, в тому числі "Роснефти", "Лукойлу", "Газпром нефти", НОВАТЕК та їхнім дочірнім компаніям, в аналогічних проектах за кордоном, які почнуться після 28 січня 2018 року. Таким чином нинішніх проектів обмеження не торкнуться. 

Читайте також: Після інтерв'ю про сербських найманців українського посла викликали на килим
Читайте також: Канадський міністр одягнув вишиванку та написав «Слава Україні!» у Twitter (фото)