Україна
3 листопада 2017
До 1 грудня усі школи мають оприлюднити дані про використання коштів, – Гриневич
Прозора фінансова звітність допоможе оцінити реальну частку коштів, які на сьогодні українці вкладають у шкільну освіту.
news-image

До 1 грудня поточного року усі школи України мають виконати вимогу нового закону «Про освіту» та оприлюднити інформацію про надходження та використання коштів. Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, йдеться у повідомленні на сайті Міносвіти.

Інформує «Є!», з посиланням на zaxid.net.

За її словами, прозора фінансова звітність допоможе оцінити реальну частку коштів, які на сьогодні українці вкладають у шкільну освіту, а також побачити тіньовий бюджет освіти.

«Впевнена, що краще вас – керівників обласних управлінь – ніхто не розуміє роботу шкіл на місцях. Думаю, що варто, аби ви на місцевому рівні закріпили цей термін відповідним документом. Тоді протягом грудня потрібно провести моніторинг виконання закону», – сказала вона.
Також Гриневич наголосила, що вимога закону повинна бути підкріплена і відповідальністю за її невиконання: «Тому, було б правильно, якби ті заклади, які не виконають вимогу, понесли відповідальність, наприклад, керівники отримали догану».

Раніше міністерство фінансів заявило, що реалізація законопроекту «Про освіту» вимагає скорочення понад половини педагогів, адже закон «фінансово не забезпечений».

Читайте також: Бюджет 2018 передбачає підвищення зарплати педагогів та фіксовану надбавку у 20%, – МОН
Читайте також: Верховний комісар ОБСЄ відвідає Україну, щоб обговорити закон про освіту