Суспільство
4 листопада 2017
В НАБУ роз’яснили ситуацію з закупівлею костюмів у фігуранта справи рюкзаків
У Національному антикорупційному бюро України підтвердили участь і перемогу в тендері підприємця.
news-image

У Національному антикорупційному бюро України підтвердили участь і перемогу в тендері підприємця, який пізніше став фігурантом справи із закупівлею рюкзаків.

Про це мовиться у роз’ясненні НАБУ, опублікованому на Facebook, передає «Є!».

У той же час в НАБУ пояснили, що закупівлі відбулися у форматі відкритого тендеру в системі державних закупівель ProZorro, з дотриманням всіх вимог законодавства.

В НАБУ додали, що у згаданих тендерах особа виступала від свого імені як приватний підприємець. У двох тендерах – з постачання 220 літніх сорочок під бронежелети та 42 спортивних костюмів – цей підприємець був визначений переможцем. З ним був укладений контракт.

За результатами проведених тендерів ціну закупівлі знижено порівняно з очікуваною. Зокрема, економія при закупівлі сорочок склала 35%, спортивних костюмів — 38%. Загальний розмір економії склав близько 280 тисяч гривень, – пояснили антикорупціонери.

В НАБУ наголосили, що приватний підприємець на момент проведення відкритого тендеру з не перебував у статусі підозрюваного у кримінальному провадженні бюро.

Відтак конфлікту інтересів, який міг би вплинути на результати тендеру чи хід досудового розслідування, не було, – додали антикорупціонери.