Суспільство
4 листопада 2017
Fitch підвищив рейтинг «ПриватБанку» до рівня «B-»
Національний довгостроковий рейтинг "ПриватБанку" збільшено до "AA-" із "BB".
news-image

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило ключові рейтинги "ПриватБанку" до рівня "B-" зі стабільним прогнозом, повідомляють на сайті агентства, передає «Є!».

Рейтинг життєздатності банку підвищено до "B-", а національний довгостроковий рейтинг збільшено до "AA- (ukr)" із "BB (ukr)" зі "стабільним" прогнозом.

За даними аналітиків Fitch, підвищення рейтингів "ПриватБанку" відображає стабілізацію кредитоспроможності банку після націоналізації фінустанови і поліпшення ліквідної позиції.

Рейтинги рівня "B" означають наявність значних кредитних ризиків, водночас залишається обмежена "подушка безпеки". Фінансові зобов'язання виконують, проте здатність продовжувати виплати залежить від стійкої та сприятливої ділової та економічної кон'юнктури.

До цього рейтинг "ПриватБанку" перебував на рівні "CCC". Це означало, що дефолт видавався реальною можливістю. Здатність виконувати фінансові зобов'язання цілком залежала від стійкої та сприятливої ділової або економічної кон'юнктури.

У січні 2017 року міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's (S&P) знизило рейтинг "ПриватБанку"до рівня "SD" (вибірковий дефолт).