Політика
6 листопада 2017
У Порошенка відреагували на звинувачення в ухиленні від податків
Офшорна компанія, про яку йдеться в розслідуванні, була створена виключно для передачі президентом корпорації Рошен у сліпий траст.
news-image

Представник президента Петра Порошенка у Верховній Раді Ірина Луценко назвала "безпідставними домислами" матеріали журналістського розслідування, де голова держави звинувачується в мінімізації податків, повідомляє «Є!» з посиланням на УП.

Про це вона заявила в понеділок на засіданні погоджувальної ради парламенту.

За її словами, офшорна компанія, про яку йдеться в розслідуванні, була створена виключно для передачі президентом корпорації "Рошен" у "сліпий траст".
"Щоб продати корпорацію Roshen, треба було створити міжнародну холдингову структуру. Ця структура була налаштована на те, щоб уникнути подвійного оподаткування, щоб усі податки повністю були сплачені в Україні, а не за кордоном", - наголосила Луценко.

Вона зазначила, що такий офшор був необхідний, бо інакше, відповідно до Гаагської конвенції 1985 року, "Рошен" не можна було передати в довірче управління Ротшильду.

"Такі міжнародні умови", - підкреслила представник президента.

За її словами, компанії офшорного холдингу при передачі кондитерської корпорації не мали жодних банківських рахунків.

"Будь-які заяви про порушення валютного законодавства чи перерахування будь-якої готівки з України при створенні цієї структури є безпідставними домислами", - наголосила Луценко.

Вона закликала "дуже акуратно формулювати те, що було почуто і скривджено журналістськими розслідуваннями".

Читайте також:Ляшко після виграшу в лотерею додав у декларацію ще відсотки в банку