Україна
7 листопада 2017
На сайті центру оцінювання з'явилися програми ЗНО-2018
Кожен зареєстрований учасник має право скласти тести щонайбільше з чотирьох навчальних предметів.
news-image

У характеристиці сертифікаційної роботи з певного навчального предмета зазначено структуру тесту, кількість та типи завдань, наведено схему нарахування тестових балів і кількість балів, які можна отримати, правильно виконавши всі завдання тесту. Також у характеристиці зазначено час, відведений на виконання тесту.

Інформує «Є!», з посиланням на 5.ua.

Кожен зареєстрований учасник має право скласти тести щонайбільше з чотирьох навчальних предметів. Загалом зовнішнє незалежне оцінювання пройде з одинадцяти предметів: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова.

Випускникам старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів 2018 року результати зовнішнього незалежного оцінювання з трьох навчальних предметів буде зараховано як результати державної підсумкової атестації. Ці учасники мають обов'язково скласти: українську мову і літературу; математику або історію України (на вибір учасника); ще один предмет з переліку (історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова).

У 2018 році для проведення зовнішнього незалежного оцінювання з англійської, іспанської, німецької та французької мов буде використано тести двох рівнів складності: рівня В1 і рівня В2. Новацією цих тестів буде також частина "Розуміння мови на слух", яка передбачатиме прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань до них.

Випускники старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів 2018 року, які бажають зарахувати результат зовнішнього незалежного оцінювання з іноземної мови як оцінку за державну підсумкову атестацію та вивчали цю мову на профільному рівні, мають складати відповідний предметний тест рівня В2.

Також в наступному році зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури проходитимуть учні (слухачі, студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів, які в 2018 році здобудуть повну загальну середню освіту. Таким учасникам результати тестування з цього предмета зараховуватимуться як оцінки за державну підсумкову атестацію за освітній рівень повної загальної середньої освіти.

Нагадаємо, що у 2018 році основна сесія ЗНО пройде з 22 травня по 13 червня. Пробне ЗНО відбудеться у березні. Реєстрація для участі в пробному ЗНО триватиме з 9 до 31 січня 2018 року. Зареєструватися можна буде на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Читайте також: Закон України про освіту був обговорений у штаб-квартирі НАТО
Читайте також: МВФ висунув 4 вимоги для наступного траншу
Читайте також: Клімкін закликав країни ЄС та G7 направити представників на судове засідання у справі Гриба