Суспільство
7 листопада 2017
Вчені довели, що вживання фруктів та овочів сприяє процвітанню та добробуту людей
Дієта, багата на фрукти та овочі, пов’язана з більшим щастям, задоволенням життя та позитивним настроєм.
news-image

пеціалісти з Британського психологічного товариства спробували визначити, яким чином вживання фруктів та овочів пов’язане з відчуттям добробуту, щастя та задоволення життям. Зокрема, вчені перевірили, чи споживання фруктів та овочів впливає на так зване евдемонічне благополуччя (для довідки: евдемонічний добробут — це внутрішня задоволеність від цілеспрямованої діяльності). Особливу увагу було приділено цікавості та творчості.

Про це пише «Є!» з посиланням на “Народна Правда”.

Дослідження проводилося за участю 405 молодих людей (67% склали жінки, середній вік — 19,9 років), які мали вести інтернет-щоденник протягом 13 днів поспіль.  Кожного дня учасники повідомляли про споживання фруктів, овочів, солодощів та чіпсів, а також про евдемонічний добробут, цікавість, творчість, позитивний настрій чи негативний настрій.

Як було з’ясовано, люди, які їли більше фруктів, повідомили про евдемонічний добробут вище середнього, більш інтенсивні почуття цікавості та більшу творчість у порівнянні з тим, хто їв менше овочів та фруктів.

У ті дні, коли молоді люди їли більше овочів та фруктів, вони повідомляли про більший евдемонічний добробут, цікавість і творчість у порівнянні з днями, коли вони їли менше цих продуктів. Споживання овочів та фруктів також передбачало підвищення позитивного настрою.

Це дослідження дало перше свідчення того, що споживання овочів та фруктів може бути пов’язане з більш широким діапазоном станів добробуту, що свідчить про процвітання людини в ранньому дорослому віці. Крім того, воно додало доказів того, що дієта, багата на фрукти та овочі, пов’язана з більшим щастям, задоволенням життя та позитивним настроєм.

Читайте також:Як за вихідні оздоровити свій організм: кілька порад дієтолога